Naar boven

Veelgestelde vragen

1. Zijn de Lilly’s producten vrij van chemicaliën?
Chemisch vrij is niet geheel correct. Reinigen op zich is namelijk al een chemische reactie tussen twee componenten. Als voorbeeld is het slechts wegvegen van kruimels op de tafel ‘chemisch vrij’ te noemen. Het verschil met reguliere huishoudmiddelen ligt in de soort chemicaliën. Zo maken wij gebruik van plantaardige, minerale, natuurlijke biologisch afbreekbare en veilige chemicaliën in tegenstelling tot petrochemische stoffen, synthetische chemische stoffen, EDTA, kleurstoffen, bleek, parfums en optische bleekmiddelen die schadelijk kunnen zijn.

2. Maken jullie tijdens het productieproces gebruik van dierproeven?
Nee. Wij maken absoluut geen gebruik van dieren om onze producten te testen. Daarbij zijn de producten veilig om te gebruiken in de omgeving van dieren.

3. Zijn de Lilly’s producten veganistisch?
Ja. Al onze producten zijn veganistisch en zijn goedgekeurd door de Vegetarian Society in Ierland.

4. Wat is een oppervlakte-actieve en wat betekent anionisch, niet-ionisch en amfoterisch oppervlakte-actieve?
Een oppervlakte-actieve stof verlaagt de oppervlaktespanning van een vloeistof. Bijvoorbeeld bij water (een veel gebruikte vloeistof bij het schoonmaken). Een spanning wordt gecreëerd als de watermoleculen aan de oppervlakte worden getrokken naar de verzameling van water. Deze spanning zie je wanneer water wordt geplaatst op het aanrecht. De druppel houdt zijn vorm aan en verspreid zich niet. In het schoonmaakproces moet oppervlaktespanning verminderd worden zodat het water zich kan verspreiden in een waterige oppervlakte. Oppervlakte-actieve stoffen worden geclassificeerd op hun ionische (elektrische lading) eigenschappen in water.

Anionische oppervlakte-actieve stoffen:
Deze stoffen ioniseren (splitsen op in elektrisch geladen deeltjes) ​​in een oplossing, hebben uitstekende reinigende eigenschappen en geven over het algemeen veel schuim.

Niet-ionische oppervlakte-actieve stoffen:
Deze stoffen zijn laag schuimend en worden doorgaans gebruikt in wasmiddelen, vaatwasmiddelen en glansspoelmiddel. Omdat ze niet ioniseren in oplossingen en dus geen elektrische lading hebben zijn ze bestand tegen waterhardheid en maken goed schoon op de meeste oppervlakten.

Amfoterische oppervlakte-actieve stoffen:
Deze stoffen worden gebruikt bij verzorgingsproducten en huishoudelijke reinigingsproducten door hun mildheid, het schuimen en stabiliteit. Ze hebben de mogelijkheid anionische (negatief geladen), kationische (positief geladen) of niet-ionische (geen lading) te zijn in oplossing, afhankelijk van de pH (zuurgraad) van het water.

5. Gebruiken jullie bestandsdelen van palm en kokosnoot?
Ja. Wij gebruiken zowel bestandsdelen van palm en kokosnoot, alsmede suikerverbindingen uit graan en maïs. Onze leveranciers van palm en kokosnoot bestandsdelen zijn allemaal Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) gecertificeerde duurzame palmolie leveranciers. Daarbij hebben wij het RSPO lidmaatschap aangevraagd en ondersteunen daarmee groeiende duurzame palm- en kokosolie producten. RSPO is de enige organisatie die actief werkt aan duurzame palmolie producten.

6. Waarom liggen de prijzen van Lilly’s Eco Clean over het algemeen hoger dan die van reguliere huishoudmiddelen?
De keuzes in ingrediënten hebben effect op de prijs. Zo maken wij voor de frisse geuren en een zachte huid uitsluitend gebruik van etherische oliën in plaats van goedkopere kunstmatige parfums en geuren. Daarbij zijn de verpakkingen gemaakt van 50% gerecycled plastic en daardoor duurder in aanschaf. Ook de palmolie die wij gebruiken is afkomstig van duurzame bronnen, deze bedrijven zijn bij RSPO geregistreerd. Tot slot zijn wij een kleine organisatie en hebben niet het budget voor automatische producties zoals de grote bedrijven dat doen. Onze producten worden ambachtelijk gemaakt in het groene Ierland.

7. Zijn de Lilly’s producten biologisch?
Ja. We gebruiken in alle producten biologische Aloë Vera, voornamelijk in de Lilly’s afwasmiddel en wasmiddelen. Daarbij zijn onze producten natuurlijk en biologisch afbreekbaar.

8. Waarin onderscheidt Lilly’s Eco Clean zich ten opzichte van andere huishoudmiddelen?
Er zijn een paar verschillen met andere merken. Een belangrijk verschil is dat er met traditionele ingrediënten wordt gewerkt zoals azijn en zout. Dit maakt de producten zeer veilig voor gebruik in de keuken, in de buurt van kinderen en ook op de vloer waar bijvoorbeeld huisdieren op lopen. Een tweede verschil is dat er geen dierlijke ingrediënten en dierproeven gebruikt zijn (keurmerk vegetarian society). Ten derde zijn er uitsluitend hoogwaardige etherische oliën gebruikt en geen andere plantaardige of synthetische parfums. De etherische oliën hebben vaak ook een functie naast de geur zoals de werking tegen bacteriën of schimmels.Daarbij dragen de veilige, ecologische producten bij aan een gezonde en gebalanceerde levensstijl. Kortom, onze producten zijn net zo groen als het prachtige Ierland waar ze vandaan komen!